Compania Air France-KLM anunță că a reușit să-și reducă pierderile în prima jumătate a anului, dar avertizează asupra efectelor atentatelor teroriste asupra turismului din Franța

Compania Air France-KLM anunță că a reușit să-și reducă pierderile în prima jumătate a anului, dar avertizează asupra efectelor atentatelor teroriste asupra turismului din Franța
Foto: airlinestravel.ro

Reprezentanții companiei Air France-KLM au anunțat miercuri că au reușit să reducă semnificativ pierderea netă în prima jumătate a acestui an, însă au avertizat că atentatele teroriste au drept consecință ieșirea Franței din topul destinațiilor favorite pentru vacanță, informează AFP.

”Contextul global din 2016 rămâne extrem de incert în ceea ce privește mediul geopolitic și economic în care ne desfășurăm activitatea”, au transmis reprezentanții grupului franco-olandez într-un comunicat de presă, invocând o procupare specială legată de Franța ca destinație de călătorie.

Grupul a redus pierderea netă la 114 milioane de euro în prima jumătate a anului, față de 638 de milioane în aceeași perioadă din 2015.

Aceste rezultate au fost anunțate în condițiile în care Air France se confruntă cu o nouă grevă a angajaților, ceea ce a dus la anularea a 13 zboruri în cursul zilei de miercuri, în perioada de vârf a sezonului estival.

Cât despre scăderea de 5,6% a veniturilordin al doilea trimestru al anului, aceasta a fost pusă de directorul financiar al Air France-KLM, Pierre-Francois Riolacci, pe seama atentatelor teroriste care au lovit Europa în ultimele luni.

Două milioane de francezi sunt angajați în sectorul turismului, care reprezintă 7% din economia Franței. Oficialii din Hexagon au anunțat la începutul acestei luni că numărul turiștilor care ajung în țară cu cursele regulate a scăzut cu 5,8% din luna ianuarie, o scădere de 11% înregistrându-se doar în Paris.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)