Compania auto Tata Motors, investiții la Cluj – Napoca

Compania auto Tata Motors, investiții la Cluj – Napoca
Foto: bloombiz.ro

Constructorul auto indian Tata Motors ar putea investi în Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, informează Mediafax. Conform sursei citate conducerea consiliului județean ar fi avut deja o întâlnire cu reprezentanții grupului în acest sens.

“Este vorba despre o investiţie pe care compania respectivă o analizează, nefiind luată o decizie. Vorbim de o tatonare a judeţului nostru pentru o investiţie a companiei în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Acesta a menționat că investiția ar fi în valoare de câteva zeci de milioane de euro. Parcul Industrial Tetarom III din Cluj găzduiește deja o investiție masivă în România, respectiv fabrica Nokia.

Oficialul a precizat că există interes pentru noi afaceri în județ din partea mai multor investitori străini.

Tata Motors deține 60% din piața de camioane și autobuze din India, aceasta find cea de-a cincea piață ca mărime din lume.

Cea mai recentă mișcare a indienilor pe piața auto a fost în 2008 când au cumpărat mărcile Jaguar și Land Rover de la Ford pentru 2,3 miliarde de dolari.

Tata Motors a uimit piața auto lansând cea mai ieftină mașină din lume, Nano, care putea fi cumpărată la acel moment la un preț de 2,200 de dolari.

Lansarea Nano