Compania United Airlines urmează să concedieze peste 500 de angajați care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

Compania United Airlines urmează să concedieze peste 500 de angajați care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19
Foto: Hepta.ro

La începutul lunii august, compania americană a cerut angajaților săi să se vaccineze împotriva COVID-19, iar marți, gigantul United Airlines a anunțat ca va concedia 593 de angajați care au refuzat să furnizeze companiei dovada vaccinării.

Totuși, din cei 67.000 de angajați ai companiei, doar 3% au solicitat să fie scutiți de la regulă în baza unor motive medicale sau religioase, iar peste 90% dintre angajați au decis să se imunizeze prin vaccinare.

United Airlines concediază angajații nevaccinați

Compania aeriană din SUA susține că solicitarea a avut un motiv simplu, acesta fiind marcat de faptul că astfel se poate asigura siguranța angajaților.

Am solicitat vaccinarea pentru toţi angajaţii United Airlines din Statele Unite dintr-un motiv simplu: să asigurăm siguranţa angajaţilor noştri.

Adevărul este că toată lumea este mai în siguranță atunci când toţi sunt vaccinaţi şi a cere vaccinarea funcţioneze”, a declarat CEO-ul companiei, Scott Kirby, potrivit Reuters.

Procesul de concediere, inițial pentru 593 de angajați

Pentru cei 593 de angajați care au refuzat să se vaccineze compania urmează să înceapă procesul de concediere, în baza unei înțelegeri pe care au avut-o cu sindicatele.

Directorul companiei a precizat faptul că a fost deja o decizie extrem de grea, dar este demersul prin care poate fi garantată siguranța.

Angajatorii au voie să solicite vaccinarea angajaților a căror activitate impune deplasarea la locul de muncă. Excepție fac doar cazurile în care sunt prezentate motive medicale sau religioase.