Compensarea prețului la carburanți ar putea fi reintrodusă de Guvern

Compensarea prețului la carburanți ar putea fi reintrodusă de Guvern
Foto simbol: Pixabay

Schema de compensare cu 50 de bani la carburanți ar putea să reintre în vigoare. Guvernul ia în calcul reactivarea acestei măsuri dacă prețurile la pompă vor ajunge la nivelul la care s-a luat decizia data trecută, scrie hotnews.

Compensarea prețurilor la pompă ar putea fi reintrodusă

Dacă s-ar reintroduce măsura de compensare cu 50 de bani la carburanți, aceasta se va face la început tot pentru o perioadă de 3 luni.

La finalul ședinței de Guvern, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat că autoritățile iau în calcul o reintroducere a schemei de compensare cu 50 de bani la carburanți. Totuși, întrebat dacă momentul ar putea fi atunci când prețurile trec peste 9 lei la motorină, spre exemplu, ministrul a evitat să dea ca sigur un astfel de scenariu.

„S-a intervenit atunci când lucrurile au ajuns la o limită de insuportabilitate. Pot să vă spun un singur lucru: acest Guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă sau într-o zonă care să nu poată fi sustenabilă pentru economie și cetățeni. La acest moment când discutăm, lucrurile nu sunt în acea zonă.

Și putem să ne uităm la luna februarie 2022, când au început prețurile să se ridice foarte sus, dar trebuie să ne uităm și pe piața petrolului și pe piața combustibilului, sunt mai multe elemente care trebuie luate în calcul și vom vedea. Când va fi cazul Guvernul va interveni, vă asigur. Se va face un calcul și se va vedea cum și cât se poate susține.”, a declarat Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”
19:21 - Ilona Brezoianu, probleme după ce și-a cumpărat noul apartament: „Am investit atâția bani și ajung să mă spăl ca pe vremuri…”