Concursul pentru ajutorul de minimis, mutat la Departamentului pentru IMM-uri. Sesiunea se înscriere, deschisă 10 zile

Concursul pentru ajutorul de minimis, mutat la Departamentului pentru IMM-uri. Sesiunea se înscriere, deschisă 10 zile

Guvernul ar putea retrage concursul pentru ajutorul de minimis din responsabilitatea Ministerului Finanțelor, pentru a-l muta la Departamentul pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii, Turism și Mediu de Afaceri, coordonat de Maria Grapini.

Decizia vine după scandalul iscat la depunerea proiectelor, când au existat suspiciuni de blat pentru că site-ul Finanțelor a fost îndisponibil mai multe ore.

„Avand in vedere disfunctionalitatile aparute in modul de derulare a procedurii de inregistrare on-line pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice, din data de 28.08.2013, a cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013. cu modificarile si completarile ulterioare, a fost emis Ordinul vice primninistrului, ministrului finantelor publice si ministrului delegat pentru Buget nr. 1485 din data de 04.09.2013, conform caruia procedura de inregistrare on-line a cererilor de acord penult finantare si Lista cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line se anuleaza.  Urmare a discutiilor derulate cu reprezentantii mediului de afaceri si cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, s-a decis implementarea schemei de ajutor de minimis instituita prin H .G. nr. 274/2013, cu moditicarile si completarile ulterioare, de catre Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism”
, se arata în Nota de fundamentare a proiectului, publicată de HotNews.

Guvernul mai anunță că noua sesiune de înscriere online va fi deschisă 10 zile calendaristice.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice