Consiliul Concurenței: Retragerea sortimentului de benzină Eco Premium de la OMV Petrom, neconcurențială

Consiliul Concurenței: Retragerea sortimentului de benzină Eco Premium de la OMV Petrom, neconcurențială
Foto: business-forum.ro

Consiliul Concurenței investigehază OMV Petrom cu privire la încălcarea reglementărilor concurențiale prin retragerea de pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium.

Consiliul consideră măsura OMV Petrom drept una necompetițională.

„OMV Petrom a primit un raport de investigaţie de la Consiliul Concurenţei cu privire la pretinsa încălcare a reglementărilor privind concurenţa, ca urmare a retragerii de pe piaţă a Eco Premium, benzină fără plumb aditivată cu substitut de plumb „, a anunţat miercuri OMV într-un comunicat citat de Mediafax.

OMV Petrom a retras respectivul sortiment de pe piață la sfârșitul anului 2008, pe considerente economice și de mediu. Sortimentul reprezenta circa 2% din piața locală de carburanți.

„OMV Petrom este de părere că această pretinsă încălcare este lipsită de temei şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura o reprezentare corectă a faptelor relevante care să fie reflectate în decizia finală a Consiliului Concurenţei”, se menționează în comunicatul producătoruilui de carburanți.

Reprezentații OMV Petrom urmează să fie audiați de inspectorii Consiliului. Ulterior se vor anunța concluziile și eventualele sancțiuni.