Constantin Toma, despre impozitul pe proprietate: S-a propus această creștere de 50%. O mulțime de localități nu mai pot funcționa de foarte mult timp deoarece nu au bani (VIDEO)

Constantin Toma, despre impozitul pe proprietate: S-a propus această creștere de 50%. O mulțime de localități nu mai pot funcționa de foarte mult timp deoarece nu au bani (VIDEO)
Foto: Facebook @ Constantin Toma

Primarul din Buzău, Constantin Toma, susține că s-a propus majorarea impozitelor pe proprietate cu 50% deoarece „o mulțime de localități” din țară „nu mai pot funcționa de foarte mult timp deoarece nu au bani”. „Probabil 90% din unitățile administrativ-teritoriale din România stau la mâna întinsă”, a declarat edilul social-democrat, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Constantin Toma, pe B1 TV, despre creșterea impozitului pe proprietate

Primarul PSD din Buzău se numără printre edilii veniți luni în București la solicitarea lui Marcel Ciolacu. Întrebat dacă pe ordinea de zi se regăsește și chestiunea impozitului pe proprietate, Constantin Toma a spus: „Nu avem o ordine de zi anume sau nu ni s-a comunicat, dar cu siguranță se va discuta și această problemă pentru că este o problemă a zilei”.

Întrebat dacă își asumă „riscul electoral” de a majora impozitele în vremuri grele, el a afirmat: „Așa este, vremurile sunt foarte grele. În același timp, și localitățile trebuie să funcționeze. Bineînțeles, noi am dorit ca aceste impozite dacă este să se ducă, eu știu, în 2025, chiar 2026. Au fost mai multe discuții între Asociația Municipiilor din România și chiar domnul prim-ministru”.

„Ni s-a promis că se vor amâna (…). Știți că era impozitarea pe grilele notariale, în funcție de grilele notariale, deci de valoarea locuințelor și a terenului într-o anumită zonă, una e în București, una e la Buzău, una e la Hunedoara sau, eu știu, într-o comună prin nordul Moldovei, iar acum se merge cu această creștere, s-a propus această creștere de 50% pentru că avem cu toții o problemă – și această problemă ține de lipsa banilor”, a continuat Constantin Toma.

„Să privim adevărul în față. Nefăcându-se reforma administrativă, sunt o mulțime de localități în România care sunt la limita de funcționare, adică nu mai pot funcționa și nu mai pot funcționa de foarte mult timp deoarece nu au bani. Cei de la țară strâng foarte puțini bani acum, că nu s-a făcut nicio mărire, și, practic, probabil 90% din unitățile administrativ-teritoriale din România stau la mâna întinsă, în sensul în care se roagă de președinții și de consilii județene și de oamenii lor politici de la București, în situația în care stau la putere, să li se dea bani ca să își închidă bugetele”, a adăugat edilul.

„Problema este că este o necesitate. Avem cele mai mici taxe și impozite din Uniunea Europeană, costurile le avem, în schimb, ca și ei și la utilități, și peste tot”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)