Cooperare CCIR-AMRO pentru consolidarea legăturilor comerciale România-SUA

Cooperare CCIR-AMRO pentru consolidarea legăturilor comerciale România-SUA
Foto: Camera de Comerț și Industrie a României / Facebook

București, 15 martie 2023: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO) au organizat miercuri, 15 martie a.c., o sesiune de întâlniri B2B între reprezentanții companiilor americane și cele românești, în scopul promovării relațiilor economice și comerciale dintre cele două state.

Evenimentul, organizat în marja celei de-a zecea misiunii AMRO în România, a reunit peste 70 de companii, din România și Statele Unite ale Americii (SUA), care activează în diferite domenii economice, precum: aeronautică, apărare, spațiu cibernetic, industria farmaceutică, telecomunicații, IT&C, financiar-bancar și asigurări.

„CCIR și, evident, întreg sistemul cameral au devenit, de-a lungul anilor, un partener de tradiție al Ambasadei SUA în România și, totodată al AMRO, pentru organizarea evenimentelor de promovare economică și comercială. USA este partenerul strategic al României, iar acest lucru se reflectă în rezultatele economice înregistrate la sfârșitul fiecărui an. La nivelul lunii octombrie 2022 se depășise deja valoarea schimburilor comerciale înregistrată anul anterior, pentru aceeași perioadă, aceasta ajungând la 2,96 miliarde de euro, față de 2,48 miliarde de euro. În plus, pentru că trebuie diferențiate schimburile comerciale de bunuri de cele de servicii, valoarea acestora din urmă s-a ridicat la 2,6 miliarde de euro. Totodată, la 1 ianuarie 2023, în România activau 8495 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de aproape 900 milioane de euro”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„Apreciem în mod deosebit colaborarea dintre AMRO și CCIR mai ales pentru că este o colaborare care a demonstrat, în timp, profesionalismul organizației dumneavoastră în ceea ce privește ajutorul și promovarea mediului de afaceri din România pentru internaționalizarea business-ului românesc prin accesarea de noi piețe comerciale. În 2016, de exemplu, în programul Select USA, program ce oferă, anual, sprijin în educație și dezvoltare antreprenorială pentru mai mult de 10.000 de IMM-uri și antreprenori, erau înscrise numai patru companii românești. După o discuție scurtă cu președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, delegația formată din companiile românești care a participat la acest program, în 2018, nu numai că a fost cea mai mare din România, dar a fost și cea mai mare din Europa și pe locul cinci din lume. Este un exemplu concret care arată atât capacitatea organizațională a CCIR, cât și gradul de încredere al oamenilor de afaceri din România atât în instituția dumneavoastră cât și în puterile proprii”, a declarat CEO-ul AMRO, dl. Eric Stewart.

 

Birou Comunicare Publică
Tel.: 0374474373; 0213190085
e-mail: [email protected]

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România