CORONAVIRUS | Ministrul Bode: ‘Nu s-a luat în discuție închiderea metroului’ (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ministrul Bode: 'Nu s-a luat în discuție închiderea metroului' (VIDEO)

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, luni, că nu s-a luat în discuție închiderea transportului subteran în Capitală.

“La nicio ședință la care am participat, nu s-a luat în discuție închiderea metroului”, a precizat Bode.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bode a precizat că primele măsuri luate sunt la transportul aerian. După cum s-a anunțat deja, autorităţile din România au anunțat că toate zborurile înspre şi dinspreItaliaau fost suspendate până pe 23 martie. Măsura se aplică şi pentru cursele aeriene care leagă România de China, Iran şi Coreea de Sud.

Ministrul Transporturilor a mai spus că luni, la ora 16.00, va fi o întrunire la care se va discuta despre transportul internațional de persoane cu trenul, microbuze și autocare.

“Noi avem 25 de trenuri care trec granița, 19 sunt de la CFR Călători. Cele mai importante noduri feroviare sunt la Budapesta și Viena.

Autocarele și microbuzele mari – decizia este la Ministerul Transporturilor. Cursele ocazionale sunt la Autoritatea Rutieră Română.

Cea mai mare mare problemă este la microbuze, sub 8+1 locuri. Acestea nu sunt înregistrate nicărieri”, a mai spus ministrul Bode.

În România sunt în acest moment 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 70 de ani, din județul Mureș.Ea se afla în izolare la domiciliu încă din 6 martie, întrucât revenise în țară din Italia, zona Ancona – Bologna, iar sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce a avut dificultăți de respirație, tuse și febră.(Detalii AICI)

Suspiciunile de coronavirus au ajuns și la Guvern și Parlament. Femeia de 42 de ani din Bucureşti, a doua persoană confirmată cucoronavirus în Capitală, lucrează la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Aceastaeste colegă cu un bărbat a cărei soție este angajată la Comisia pentru Învățământ din Senat. (Detalii AICI)

De asemenea, este anchetă epidemiologică și la Guvern, unde o bucătăreasă de la Palatul Victoria este mama unui băiat care lucrează în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani, din Capitală, infectată cu coronavirus, potrivit B1.ro.(Detalii AICI)