Cota de piaţă a iPad s-a înjumătăţit în trimestrul doi, dar tableta Apple a rămas lider

Cota de piaţă a iPad s-a înjumătăţit în trimestrul doi, dar tableta Apple a rămas lider
Foto: business24.ro

Cota de piaţă a iPad a scăzut aproape la jumătate în trimestrul al doilea, la 32%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar tableta a rămas pe primul loc în lume.

Cota de piaţă a iPad a scăzut însă puternic, de la 60% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Apple a vândut 15 milioane de iPad-uri în trimestrul al doilea, în scădere cu 14% faţă de intervalul similar al anului trecut.

În același timp, Samsung a înregistrat creşteri puternice, potrivit datelor firmei de cercetare a pieţei IDC, notează MarketWatch.

Vânzările de tablete ale Samsung au urcat de patru ori, la 8,1 milioane de unităţi, conferind companiei sud-coreene o cotă de piaţă de 18%, faţă de 5% în urmă cu un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Manevre militare comune ale SUA și Coreei de Sud, în replică la lansarea unei rachete nord-coreene
20:29 - Dorin Cioabă, regele romilor, acuză Universitatea din Sibiu de discriminare: „Locurile sunt aranjate / Rușine pentru învățământul sibian”
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană