Creşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea

Creşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Valoarea tichetelor de masă se va majora de la 20 de lei la 30 de lei, după ce miercuri președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Inițial, această măsură trebuia să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Un  tichet de masă are în prezent valoarea de 20,17 lei, iar suma totală a tichetelor de masă pentru o lună (pentru 22 de zile lucrătoare)  este de 443,74 de lei.

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei

Astfel că, după  ce valoarea tichetelor  va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

În luna aprilie, Guvernul a promis mărirea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei, însă Premierul Nicolae Ciucă menționa că printre măsuri va fi și creșterea valorii tichetelor de masă de la 1 iunie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a specificat motivul pentru care nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă, într-un interviu pentru Antena 3.ro.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri.

Ministrul Muncii, despre tichetele de masă

„De abia este prima zi din iunie. Săptămâna viitoare va intra în vigoarea măsura (…).

Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.

Și vom continua cu măsurile și când vom avea cu siguranță ceva cert de anunțat, așa cum v-am obișnuit transparent, vom răspunde întrebărilor și ieșim în comunicare publică”, a continuat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe