Creștere explozivă pentru Bitcoin. Care este explicația

Creștere explozivă pentru Bitcoin. Care este explicația
Bitcoin / Foto: Hepta

Bitcoin a înregistrat o creștere explozivă în dimineața zilei de luni, 26 iulie, după ora 00:00. După săptămâni consecutive în care cea mai cunoscută monedă virtuală s-a poziționat în jurul valorii de 30.000-35.000 de dolari, criptomoneda a reușit, într-un final, să treacă de 38.000 de dolari.

Pe 20 iulie, Bitcoin a coborât sub 30.000 de dolari, pe data de 25 iulie a urcat la peste 35.000 de dolari pentru o unitate, iar astăzi a fost consemnată trecerea pragului de 38.0000 de dolari.

De ce a crescut Bitcoin

Creșterea accelerată a Bitcoin, are oferă mari speranțe investitorilor, se datorează anunțului făcut de Amazon. Potrivit oficialilor companiei americane, Amazon ar urma să accepte pentru tranzacții monede virtuale, în frunte cu Bitcoin.

„Suntem inspirați de inovația care se întâmplă în spațiul criptomonedelor și explorăm cum ar putea interacționa acestea cu Amazon. Credem că viitorul va fi construit pe noile tehnologii care permit plăți moderne, rapide și ieftine și sperăm să aduce acel viitor clienților Amazon, cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt de la Amazon, potrivit CNBC.

De asemenea, gigantul american este în căutare de experți în criptomonede și în tehnologia blockchain.

Mai precis, într-o postare recentă, Amazon caută să angajeze „un lider experimentat pentru a dezvolta strategia și foaia de parcurs a Amazon, în domeniul monedelor digitale și a tehnologiei blockchain”. „Vă puteți valorifica expertiza în domeniul blockchain, valute digitale și criptomonede”, se mai precizează în anunțul de angajare.

Perspective optimiste pentru Bitcoin

Creșterea Bitcoin a determinat o creștere puternică și la celelalte criptomonede, printre care se numără Etherul, Binance, Cardano și Ripple.

Recordul atins de Bitcoin a fost bifat în aprilie 2021, când a trecut de pragul de 60.000 de dolari. Specialiștii în crypto estimează o revenire în forță a Bitcoin, chiar din acest an. Printre cei mai optimiști se numără celebrul Robert Kiyosaki, care are predicții pentru un orizont mai larg de timp.

În ultimele luni, mai multe companii de top din SUA și-au exprimat interesul pentru monedele virtuale. Printre acestea, Facebook și Apple.

Ultima oră
10:30 - Momente de panică la Asia Express. Connect-R, aproape de leșin în timpul unei probe: „Nu mai puteam să respir”
10:23 - S-a aflat deja cine a câştigat Asia Express, sezonul 4, la Antena 1. Ai fi pariat pe această echipă?
10:19 - Valeriu Gheorghiță: Rata de acoperire vaccinală nu e suficientă pentru a limita efectele valului 4 și ale infecției cu varianta Delta. Doza a treia restabilește eficiența vaccinurilor la peste 97% protecție față de formele severe (VIDEO)
09:53 - 39 de mineri, blocați în subteran după un incident care a tăiat accesul la ieșirea dintr-o mină din Canada
09:53 - Care este numele real al lui Cuza de la Asia Express. Cum a primit concurentul porecla ”Cuza”
09:48 - Cseke Attila: Guvernul se va prezenta în Parlament cu proiectul privind obligativitatea certificatului digital pentru personalul medical. Testele, pe cheltuiala proprie. Printre sancțiuni, încetarea contractului de muncă (VIDEO)
09:41 - Cseke Attila: S-au programat circa 12.000 de persoane pentru doza a treia. Le recomand tuturor să se vaccineze (VIDEO)
09:26 - Cseke Attila și Kelemen Hunor au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Ministrul interimar al Sănătății și vicepremierul au fost imunizați la Spitalul Militar Central (VIDEO)
09:22 - Drama neștiută prin care a trecut Bianca Brad: Acum șase ani am fost diagnosticată cu cancer la sân
09:00 - Marcel Ciolacu: „Iohannis și lacheii PNL n-au reguli! N-au lege! Au doar privilegii! Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral!”