Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)

Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)

Ne îndreptăm cu paşi mari către o nouă criză economică! O spun analiştii economici, iar teoria lor este confirmată de inflaţia uriaşă şi de deprecierea monedei naţionale şi scumpirea creditelor în lei, semnale pe care le-am primit şi în urmă cu zece ani. Însuşi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a confirmat scenariul de care ne temeam: ne îndreptăm spre criză.

“În acest moment suntem în criza bugetară, spre deosebire de ce vede Mugur Isărscu, care vede criza abia la spartul târgului, așa cum a vazut-o și în 2009. Cheltuielile curente cresc într-un ritm de peste două ori și jumătate decât veniturile curente, asta e confirmarea. Inflația este deja uriașă, dar va mai crește.S-au majorat prețurile și cresc dobânzile. O dovadă este și creșterea ROBOR-ului. Euro va crește până la sfârșitul anului până la 4,8 – 5 lei.

Am un regret, că Isărescu, care nu a văzut criza din 2008, nu o vede nici pe aceasta și apare în ea la spartul târgului. Din păcate nu acționează la timp ”, a spus Radu Soviani pentru Știrile B1 TV

La aceste afirmaţii a răspuns purtătorul de cuvânt al BNR care a afirmat că banca a acţionat corespunzător majorând de două ori rata de dobândă de politică monetara şi a susţinut că situaţia pe plan internaţional este complet diferită acum faţă de 2008 şi nu putem vorbi de o nouă criză.

„În 2008 cred că toate pieţele financiare au fost luate prin surprindere. Acum înţeleg că Radu Soviani nu a fost luat prin surprindere, ştiu poziţia lui. Noi putem spune acum foarte simplu că BNR a reacţionat şi încă a reacţionat puternic în ultima perioadă, am majorat de două dobânda de politică monetară. Sunt şi alţi analişti în societate care critică foarte mult faptul că BNR a reacţionat în felul acesta considerând că e o suprareacţie, alţii spun însă că nu am acţionat sufiecient. Noi considerăm că am reacţionat corect.

Evident că avem o situaţie în care sunt anumiţi indicatori în deteriorare. Unii ţin de politica fiscală, alţii de politica bugetară. Avem şi o inflaţie care a crescut dar ştim foarte bine că aceste scumpiri sunt mai degrabă în urmă, ceea ce vedem acum sunt efectele unor scumpiri care s-au produs, nu vedem neapărat scumpiri în perioada care vin, aceste se pot produce dacă avem politici defazate faţă de momentul actual”, afirmat Dan Suciu pentru Ştirile B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)