Cutremurul din Japonia, scumpeşte asigurările din România

Cutremurul din Japonia, scumpeşte asigurările din România
Foto: asigmanagement.ro

Cutremurul din Japonia ar putea cauza creşterea costurilor de reasigurare ale companiilor româneşti care la rândul lor ar putea mări tarifele practicate pentru asigurarea bunurilor şi locuinţelor.

“Piaţa asigurărilor din Japonia este una dintre primele trei în privinţa valorii şi toţi reasigurătorii sunt prezenţi acolo. De regulă, un eveniment precum seismul din Japonia are ca efect creşterea cotaţiilor la primele de reasigurare la nivel internaţional. La rândul lor, asigurătorii români vor fi nevoiţi să majoreze tarifele la poliţele property dacă reasigurătorii scumpesc contractele”, a declarat Mihnea Tobescu, directorul Chartis România, pentru Mediafax.

El a adăugat că pe termen scurt costurile nu vor creşte fiindcă asiguratorii români au deja contracte de reasigurare încheiate la un anumit cost.

Un cutremur violent cu magnitudinea de 9.0 a avut loc, vineri, în Japonia provocând o serie de tsunami-uri cât şi probleme nucleare la centrala din Fukushima. Pagubele economice suferite de niponi sunt estimate la circa 170-180 miliarde de dolari.

Piaţa asigurărilor generale din România a scăzut în 2010 cu 7,5% până la o valoare totală de 6,69 miliarde de lei.

Ultima oră