Dan Vîlceanu: „Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce privește creșterea prețului la energie și gaze. Trebuie să ne punem și o întrebare serioasă: Unde ne vom opri?”

Dan Vîlceanu: Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce privește creșterea prețului la energie și gaze. Trebuie să ne punem și o întrebare serioasă: Unde ne vom opri?
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi că sunt normale măsurile de protecție luate în contetul creșterii prețului la energie și gaze, astfeld e măsuri nu pot fi susținute la nesfârșit și pentru toată lumea.

„Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce privește creșterea prețului la energie și gaze. A existat o lege care a fost votată în Parlament. Acum înțeleg că nu este suficientă această lege și trebuie venit cu alte măsuri. Vom gândi și vom vedea și alte măsuri.

Dar trebuie să ne punem și o întrebare serioasă: Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea și dacă discutăm despre fiecare domeniu în parte, exemplu l-am văzut pe ministrul Agriculturii care pe bună dreptate este îngrijorat cu privire la producătorii din Agricultură. Sunt convins că și ministrul va veni și va spune că și IMM-urile au probleme în legătură cu situația asta. Va veni un alt ministru care va spune despre teatre și instituții de cultură care plătesc energie și gaze. Ar trebui prima dată să se discute care sunt categoriile care au nevoie de un ajutor”.

Dan Vîlceanu a mai precizat că trebuie găsite soluții obiective și nu luate măsuri utopice:

„La începutul discuției când a fost adoptată această lege toată lumea a fost de acord că trebuie ajutată populația și după aceea vezi cum pot fi ajutate și companiile. Totuși, întrebarea mea rămâne: unde ne vom opri?

Soluția trebuie să fie una obiectivă și care nu se schimbă de la zi la zi. Trebuie să te oprești undeva. Nu poți plăti la nesfârșit și pentru toată lumea factura la energie. Este o situație care poate părea utopică”.