Darius Vâlcov: Nici noi nu suntem mulțumiți de nivelul de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție. Activitatea ANAF merge tocmai în această direcție

Darius Vâlcov: Nici noi nu suntem mulțumiți de nivelul de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție. Activitatea ANAF merge tocmai în această direcție
Foto: B1 TV

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, își exprimă nemulțumire în privința nivelului redus de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție, însă subliniază că activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) merge „tocmai în această direcție”, de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor, informează Agerpres.

„Nici noi nu suntem mulțumiți și activitatea ANAF tocmai în această direcție merge, de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor. Bineînțeles că am discuții în permanență cu ANAF și sperăm că inclusiv acest derapaj constatat de domnul președinte să fie reglat într-un timp cât mai scurt. Trebuie să lucrăm și la partea legislativă. Imediat cum vom termina cu trimiterea Codurilor la finalul lunii martie, Fiscal și de Procedură în Parlament, ne vom apleca pe această legislație”, a precizat, marți, Darius Vâlcov, în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților.

Precizările ministrului vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că recuperarea prejudiciului rezultat din fapte de corupție este „obligatorie, nu opțională” pentru autoritățile statului, el arătându-se nemulțumit de actualul nivel de recuperare și solicitând autorităților să ia în serios această problemă. Șeful statului a apreciat că „situația din prezent, în care gradul de recuperare și executare a prejudiciilor de Ministerul Finanțelor este în cuantum de aproximativ 10%, este pur și simplu inacceptabilă”.

Ultima oră