Datorii la bănci? Iată câteva soluții utile

Datorii la bănci? Iată câteva soluții utile

Atunci când românii nu îşi mai permit plătească ratele la bancă au la îndemână câteva soluții.

Una dintre ele vine de la Guvern: amânarea ratelor pentru o perioadă de maxim nouă luni. Există însă niște condiții pentru cetățeni în acest caz.

Este necesar ca solicitanții să nu aibă restanțe la plata ratelor

În primul rând, trebuie să facă o solicitare la bancă. Apoi, să depună o declaraţie pe propria răspundere în care să menționeze faptul că au crescut cheltuielile cu 25% în ultimele trei luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prudența economiștilor este însă legată de faptul că amânarea unor rate ar putea să crească rata dobânzilor ulterior.

ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, a deschis un centru unde există consultanţi.

Aici, prin procedura de insolvență a persoanelor fizice este reglementată situația în care datoriile acestora pot fi reeșalonate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an.

Potrivit ANPC, de la începutul anului, au fost depuse aproape 400 de solicitări în acest sens.

O alternativă ar mai fi găsită și la Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar care stă la dispoziția celor care întâmpină dificultăți la achitarea unor datorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală