De la contractor la freelancer: Cum îți mărești veniturile?

De la contractor la freelancer: Cum îți mărești veniturile?

A trece de la contractor la freelancer nu doar că te ajută să-ți mărești, exponențial, veniturile, dar te ajută și să-ți gestionezi mult mai bine timpul. Ai propriul program, propriul volum de muncă. Ești propriul tău șef și nimeni nu-ți mai bate obrazul în cazul îți iei o pauză atunci dorești. Cei mai mulți freelanceri lucrează exact cât își propun, poate doar câteva ore pe zi, iar venitul le este îndeajuns pentru a putea trăi viața pe care și-o doresc.

Să devii un freelancer de succes presupune să investești mult timp în visul tău. Să te perfecționezi, să fii întotdeauna la curent cu tendințele din domeniul în care activezi. Iar odată ce ai ajuns cât de cât cunoscut, ai clienți în mod constant iar aceștia îți oferă feedback-uri pozitive, nu ezita în a trece la următorul nivel: și mai mult succes. În primul rând, mărește-ți veniturile, pentru că este cert că munca ta este calitativă, deci merită mai multă validare!

Iată câteva sfaturi privitoare la cum să-ți mărești veniturile ca freelancer.

1. Majorează tarifele

Mulți freelanceri, chiar și cei care fac acest lucru de ani buni, se tem să-și crească tarifele. Teama imediată este cea că-și vor pierde sau supăra clienții pe care îi au deja de ceva timp și că, în general, o astfel de măsură este contraproductivă. Este ușor de înțeleg! Totuși, mulți freelanceri care au făcut acest lucru și-au dat seama, ulterior, că temerile lor erau nefondate. De altfel, este vorba și de psihologie inversă: dacă serviciile tale costă mai mult, potențialii clienți vor presupune că serviciile tale sunt de un standard mai ridicat, calitativ.

2. Cere plata în avans

Când începi să lucrezi ca freelancer, este firesc să accepți orice condiții de plată pe care le oferă clientul, chiar dacă asta înseamnă să aștepți și câteva săptămâni pentru a fi plătit. Dar asta nu este deloc practic în momentul în care facturile devin scadente și există întotdeauna teama că, dacă clientul respectiv a dat faliment, s-ar putea să nu mai primești banii vreodată. A-ți crește veniturile nu înseamnă doar să primești mai mulți bani, ci și să ai certitudinea că munca ta va fi remunerată: cere plata în avans, deoarece chiar nu ai ce pierde.

3. Clienți în plus

Cea mai evidentă modalitate prin care îți poți crește veniturile este să cauți clienți noi. Totuși, mult mai rațional este să-ncerci să-ți convingi actualii clienți să-ți dea mai multe proiecte. În acest fel, ai mai puțini oameni cu care trebuie să comunici, mai puțin timp de petrecut în ședințe, mai puține e-mail-uri de gestionat și mai mult timp pentru a te ocupa de proiectele tale. Bineînțeles, nu vrei să le dai clienților impresia că încerci să scoți cât mai mulți bani de la ei (chiar dacă e așa). Află care sunt nevoile clientului tău și verifică dacă i le poți satisface.

4. Colaborează cu alți freelanceri

Una dintre cele mai frecvente cauze ale dezechilibrului exacerbat dintre viața profesională și cea personală, ca freelancer, este faptul că te angajezi într-un volum mult prea mare de muncă. Totuși, de ce să nu începi să subcontractezi? Spre exemplu, ai putea începe să instruiești un freelancer novice, din același domeniu, pentru un trafic mai mic și să faci profit, sau ai putea face echipă cu un coleg căruia să-i transmiți o parte din volumul de muncă (atât timp cât se poate ocupa, cum trebuie, de acesta). Vei ajunge să-ți creezi o echipă frumoasă și solidă!

5. Selectează clienții

Chiar dacă vei fi predispus să accepți orice proiect, doar din teama unei stabilități aparente, s-ar putea ca aceștia să nu-ți ofere plata pe care o meriți. Întotdeauna încearcă să te asiguri că plata este în concordanță nu doar cu volumul de muncă depus, ci și cu dificultatea unei anumite sarcini. Nu-ți seta un tarif standard pentru toți clienții, ci ia în calcul diferitele variabile care definesc o anumită sarcină: skill-urile necesare, timpul investit, dificultatea, resursele tehnice și chiar deadline-ul.

Este foarte important să-ți știi adevărata valoare și să nu te mai crezi un impostor – poți face tot ce-ți dorești, mai ales atunci când, deja, ai validare din partea clienților. Atunci când îți cunoști potențialul și adevăratele puteri vei reuși nu doar să-ți creezi un branding de succes, dar și să-ți gestionezi mult mai bine resursele. Totul va fi spre binele carierei tale de freelancer!

Afla mai multe pe libertateinit.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe