Delegația FMI se întoarce în România după alegerile parlamentare, dar va pleca înainte de Crăciun

Delegația FMI se întoarce în România după alegerile parlamentare, dar va pleca înainte de Crăciun
Foto: politicaromaneasca.ro

Viitoarea misiune a delegației FMI în România va avea loc imediat după alegerile parlamentare, a declarat șeful misiunii, Erik der Vrijer, potrivit Mediafax. Acesta a mai precizat că vizita nu se va prelungi până de Crăciun, chiar dacă data alegerilor va fi stabilită la începutul lunii decembrie.

Erik der Vrijer a declarat că o vizită a FMI înainte de alegeri nu are rost.

„Va fi un nou Parlament, un nou Guvern. S-ar putea şi ca lumea să fie foarte ocupată înainte de alegeri”, a spus șeful misiunii.

Șeful FMI în România a amintit că este posibilă o “vizită rapidă” înaintea alegerilor generale, dar aceasta nu va presupune o misiune reală de evaluare.

“Poate doar să rămânem în contact. Dacă alegerile au loc la finele lui noiembrie sau la începutul lunii decembrie, atunci venim imediat după. Nu am de gând să fac Crăciunul în România, ci acasă, cu familia”, a mai declarat der Vrijer.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)