Delegația Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Delegația Fondului Monetar Internațional s-a întâlnit cu guvernatorul BNR
Foto: politicaromaneasca.ro

Delegația Fondului Monetar Internațional, condusă de olandezul Erik Jan de Vrijer (foto) s-a întâlnit, vineri după-amiază, cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, pentru a trece în revistă politicile economice și monetare, și perspectiva macroeconomică pentru perioada 2012 – 2016.

Proiecția de inflație pentru acest an și situația sistemului bancar s-au aflat și ele pe agenda discuțiilor, relatează Agerpres.

Se pare că FMI consideră că este foarte dificil să se păstreze ehilibrul între asigurarea unei stabilități relative a leului și menținerea rezervelor valutare ale BNR la un nivel confortabil, care să poată absorbi din efectele unor eventuale șocuri venite din zona euro.

Probleme mari sunt puse de deprecierea leului, care pune presiune pe inflație, și de secetă, care ar putea duce la creșterea prețurilor alimentare, astfel încât inflația la sfârșitul anului să depășească nivelul prognozat de Fond. Ținta de inflație pentru 2012 este de 3,2 la sută.

Discuțiile autorităților române cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional continuă în seara de vineri. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, va discuta cu delegația, în principal, despre execuția bugetului pe primele șase luni, despre proiectul de rectificare bugetară pentru 2012 și despre perspectiva fiscalității pe termen mediu.

Misiunea FMI în România, care a început marți, se va încheia pe 13 august.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”