Descoperiti beneficiile Programelor de Garantare derulate de FNGCIMM!

Descoperiti beneficiile Programelor de Garantare derulate de FNGCIMM!
Foto: Pixabay.com

Acceseaza Programele Guvernamentale de Garantare pentru a beneficia de ajutoare de stat ce constau în garanții financiare si subventii de dobanda si comisioane!

IMM INVEST ROMANIA

Finantari garantate de stat pentru derularea activitatii de curente sau pentru investitii. Valoarea maxima a creditelor poate fi de 10.000.000 lei pentru investitii si de 50.000 lei pentru capital de lucru. Pentru creditele de investitii durata maxima a finantarii este de 72 de luni, cu posibilitatea acordarii unei perioade de gratie de pana la 18 luni, iar pentru creditele pentru capital de lucru durata finantarii este de maxim 36 de luni cu posibilitatea de prelungire cu inca 36 de luni.

Avantaje:

 • Acces facil la finantare pentru IMM-uri;
 • Garantii de stat – pana la 90% din valoarea finantarii;
 • Dobanda, comisioanele de administrare si de risc sunt subventionate 100% de Stat 8 luni de la data acordarii creditului.

IMM LEASING DE ECHIPAMENTE SI UTILAJE

Finantari de tip leasing financiar pentru achizitionarea de bunuri mobile noi si/sau second hand (echipamente IT, vehicule pentru transport, utilaje si echipamente tehnologice). Valoarea maxima cumulata este de 5.000.000 lei/beneficiar. Durata maxima a finantarii este de 72 de luni, cu perioada de gratie de la 3 pana la 12 luni.

Avantaje:

 • Garantii de stat curpinse intre 60-80% din valoarea finantarii;
 • Dobanda subventionata de stat in proportie de 50%, pentru primele 8 luni;
 • Comisioanele de administrare si comisionul de risc suventionate 100% pe toata durata finantarii.

IMM FACTOR

Finantarea pe termen scurt a creditului comercial, cu garantii de stat si subventii de dobanzi si comisionae. Finantarile sunt acordate de bancile inscrise in program, pe baza facturilor si pot fi prelungite de maxim 3 ori, pe perioade de pana la 12 luni. Ajutorul de stat care acopera costurile de finantare se acorda pe o durata de 8 luni de la data acordarii finantarii, iar cele care acopera costurile de garantare pe o durata de maximum 12 luni.

Avantaje: 

 • Garantii de stat pana la 50% din valoarea finantarii;
 • Valoarea maxima a unei garantari este de 750.000 lei, iar plafonul de garantare este de maximum 5.000.000 lei / beneficiar.
 • Dobanda si comisionul de factoring aferent colectarii si administrarii de carente sunt 50% subeventionate de Stat.
 • Comisionaele de administrate si comisioanele de risc sunt 100% subventionate pe toata durata finantarii.
 • Poti beneficia mai repede de sumele pe care le ai de incasat de la clienti si de AJUTOR DE STAT ce constau in garantii financiare si subventii de dobanda si comisioane.

Pentru detalii www.fngcimm.ro

Tags: