Directorul RMGC prezintă eventualele riscuri în ceea ce privește proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

Directorul RMGC prezintă eventualele riscuri în ceea ce privește proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

Directorul general al companiei Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase, a explicat joi seară, în emisiunea „Talk B1”, de pe B1 TV, care sunt riscurile pentru mediul înconjurător  în ceea ce privește proiectul minier de la Roșia Montană.

„Avem niște studii de risc foarte bine documentate, foarte complexe. Pentru fiecare risc avem un plan de management.  Riscul de prăbușire a barajului este de 1 la 100 de milioane. O centrală nucleară se contruiește cu probabilitate de risc 1 la 100.000, deci barajul nostru este de o mie de ori mai sigur”, a spus directorul RMGC.

În ceea ce privește infiltrațiile în apele freatice, Dragoș Tănase a precizat că valea în care se va construi barajul este cea mai sigură dintre toate cele 18 studiate în zonă.

„Acolo, barajul se pune pe o vale. Există riscul teoretic de inflitrații.Valea Cornei, acolo unde construim noi, are profilul geologic cel mai bun, estea cea mai sigură din toate cele 18 studiate.  Pânza freatică e la 250 de metri dedesubt. În aval de barajul mare am pus 2 sau 3 sisteme de preluare a infiltrațiilor, dacă se întâmplă ceva vreodată”, a mai spus directorul.

Directorul RMGC, despre riscurile de la Roșia Montană

Embed: