Dmitri Medvedev: Ucraina îşi va pierde privilegiile comerciale cu Rusia, dacă se asociază cu UE

Dmitri Medvedev: Ucraina îşi va pierde privilegiile comerciale cu Rusia, dacă se asociază cu UE

Premierul rus Dmitri Medvedev a avertizat luni că Ucraina îşi va pierde „privilegiile” în relaţiile comerciale cu Rusia, în cazul în care autorităţile de la Kiev vor semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană, relatează AFP.

„Semnarea acestui acord cu UE va pune capăt unui regim special, unui regim de parteneriat, care a fost aplicat până acum cu Ucraina. Vom continua să fim prieteni, să facem comerţ, dar va fi un comerţ fără niciun privilegiu, poate chiar şi cu restricţii”, a declarat Medvedev, potrivit Mediafax.

Ucraina speră să semneze un acord de asociere cu UE în noiembrie, în timpul unui summit al Parteneriatului Estic (creat în 2009 între UE şi Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina şi Belarus n.r.), care va avea loc la Vilnius, Lituania.

Rusia încearcă de mai mulţi ani să convingă Ucraina să intre în uniunea vamală pe care a format-o cu Kazahstan şi Belarus şi a avertizat deja autorităţile de la Kiev că va lua măsuri dacă acordul cu UE va fi semnat.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)