Dorin Valeriu Bădulescu: “Trebuie sa fii nebun ca în plină criză să propui creșteri de impozite și taxe”

Dorin Valeriu Bădulescu: “Trebuie sa fii nebun ca în plină criză să propui creșteri de impozite și taxe
Foto: Unsplash.com

Fostul senator Dorin Valeriu Bădulescu atrage atenția că o creștere a taxelor în plină criză ar fi o greșeală. Acesta susține că printr-o astfel de măsură se încasează bani pe termen scurt, dar pe termen lung se vor deconta facturi uriașe.

“Trebuie sa fii nebun ca in plină criza sa propui creșteri de impozite și taxe! Întotdeauna când Romania a avut dificultăți, guvernanții s-au gândit sa mărească fiscalitatea și niciodată efectul nu a fost cel așteptat.

Poate se încasează niște bani pe termen scurt, dar pe termen lung vom deconta facturi uriașe!

Măsurile propuse lovesc direct in IMM-uri fără a fi vreo urma de îndoiala.

Răspunsul firesc va fi dispariția de locuri de munca și un nou exod al forței de munca in afara, după părerea mea”, scrie fostul senator pe Facebook.

Acesta susține că IMM-urile afectate fie vor inchide, fie vor continua și se vor confrunta cu veșnica problema a reducerii cheltuielilor cu impozitele luând in calcul inclusiv renunțarea la unii angajați:

“De aceea, pentru a se atenua astfel de măsuri, de ce guvernul nu se gândește cum sa prevină fenomenul, ba chiar sa atragă forța de munca?

Una din soluții este simpla: posibilitatea ca IMM-urile sa le poată da angajaților vouchere de vacanta deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum. Așa se obține stabilitate și se poate menține forța de munca”, a scris acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe