Dragoș Pîslaru: Discutăm de un deficit bugetar care ar trebui să fie în jur de 6,2% pentru anul 2022

Dragoș Pîslaru: Discutăm de un deficit bugetar care ar trebui să fie în jur de 6,2% pentru anul 2022

Ministrul propus pentru Ministerul Finanţelor, Dragoş Pîslaru, a declarat în timpul audierilor din comisiile din Parlament, că deficitul bugetar pentru 2022 ar trebui să fie în jur de 6,2%, iar consolidarea fiscală în jur de 0,8 – 1%:

„Din perspectiva proiectului sau a proiecţiei bugetare, cumva în dialogul cu Comisia Europeană şi urmând şi prognozele pe care le-am avut la nivel naţional discutăm de un deficit bugetar care ar trebui să fie în jur de 6,2% pentru anul 2022.

Asta presupune pe de o parte că avem un pic de marjă, pentru că în acest an creşterea economică va fi undeva la 7% – 7,1%.

Se pare că aceasta este proiecţia. Rămâne de văzut efectul pandemiei pe ultimul trimestru. Acest lucru ne dă un pic de spaţiu, dar consolidarea, deci trecerea de la un deficit care este iarăşi, probabil că o să terminăm undeva cu peste 7% un pic, o să însemne o consolidare de circa 0,8 dacă nu chiar un procent pentru anul viitor. Aceştia sunt parametrii”, a spus Dragoş Pîslaru.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului