După sechestrul pus de DIICOT, KazMunaiGas a decis să oprească programul de investiții în România

După sechestrul pus de DIICOT, KazMunaiGas a decis să oprească programul de investiții în România
Foto: kmg.kz

Termenul de finalizare al tranzacției prin care firma chineză CEFC ar fi urmat să devină proprietar al grupului Rompetrol este renegociat, totul în contextul dosarului deschis de procurorii DIICOT, potrivit declarațiilor oferite de Azamat Zhangulov, vicepreşedinte KMG International.

“În acest moment nu există un proces propriu-zis, ci doar o investigație anunțată de DIICOT. Problema este că DIICOT a instituit sechestru pe acțiunile KMGI în cadrul Rompetrol Rafinare și pe activele Rompetrol Rafinare. Considerăm că acest tip de măsuri preventive este absolut excesiv. Aceasta este una dintre consecințele investigației, care nu este încă finalizată. Operațiunile curente sunt derulate în condiții normale, așadar operăm în mod normal, fără impact asupra activității. Dar sechestrul asupra acțiunilor și activelor nu ne permit să continuăm investițiile și operațiunile de modernizare a intalațiilor. Aceasta este de fapt cea mai mare problemă.

Avem o rafinărie cu o vechime de aproape 40 de ani și permanent trebuie să modernizăm instalațiile și să îmbunătățim activitatea companiei, iar sechestrul nu ne permite să facem acest lucru. Așadar, trebuie să menținem, potrivit sechestrului, activele vechi în condiția existentă, aceasta este situația.La nivel general, reconsiderăm, de asemenea, programul de investiții. Programul de investiții din România este oprit deoarece nu putem investi fără să știm că investițiile noastre sunt sigure”, a spus Azamat Zhangulov.

Urmăriți B1TV.ro și pe