ECONOMIŞTII au dat ALARMA: ‘Va fi mai rău ca în timpul CRIZEI!’ Detalii cutremurătoare despre GAURA ascunsă din BUGET

ECONOMIŞTII au dat ALARMA: ‘Va fi mai rău ca în timpul CRIZEI!’ Detalii cutremurătoare despre GAURA ascunsă din BUGET

Veniturile bugetare ca procent din Produsul Intrern Brut (PIB) scad în România, unde se înregistrează cea mai proastă situaţie din regiune, atrage atenţia Dan Bucşa, economist şef pentru CEE al UniCredit.

„E adevărat că au fost scăderi de taxe, atât pe TVA, cât şi pe impozitul pe venit. Dar reducerile acestea nu arată în niciun fel stabilizatorii aştia automaţi de care vorbea guvernul în momentul în care le-a făcut”, a precizat Dan Bucşa, potrivit Mediafax.

Economistul a mai adăugat că, deşi avem mai mult de doi ani de date slabe, guvernul insistă pe tăierea unor taxe în speranţa că va creşte gradul de colectare, deşi acest lucru nu s-a întâmplat.

„Nu se va întâmpla, punct! Colectarea trebuie îmbunătăţită”, a spus economistul.

El a apreciat, totuşi, câteva idei vehiculate recent în spaţiul public de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor, precum amplasarea de scanere la graniţă, centralizarea datelor la minister sau proiectul caselor de marcat – care ar putea avea, însă, şi un impact inflaţionist, în acest sens fiind oferit exemplul Cehiei.

„România are un venit bugetar din PIB mai mic decât în timpul crizei. Suntem singura ţară din Europa”, a completat Dan Bucşa.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”