Engie propune o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât tariful actual pentru furnizarea de gaze

Engie propune o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât tariful actual pentru furnizarea de gaze
Foto: Pixabay

Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale către populație, transmite în aceste zile nouă ofertă de preț pentru cei care nu trecuseră la piața concurențială și cărora le expiră contractele. Începând cu 1 iulie, tariful va fi de 2,7 ori mai mare pentru clienții respectivi, care la ora actuală au printre cele mai bune prețuri din piață. Totuși, cum prețurile sunt plafonate, scumpirea efectivă va fi mult mai mică, explică Economica.net.

Engie propune o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât tariful actual

Noua ofertă de preț pentru planul tarifar „Gas Start”, cel plătit de clienții care nu au semnat nimic de la momentul liberalizării și cărora le expiră perioada contractuală actuală, propune un preț de furnizare de 0,57 lei/kWh fără TVA, respectiv 0,68 lei/kWh, cu TVA, de la 1 iulie.

La ora actuală, clienții în cauză plătesc unul dintre cele mai bune prețuri din piață, unul de 2,7 ori mai mic decât cel propus acum de Engie.

Pe de altă parte, scumpirea nu va fi chiar atât de mare, în condițiile în care prețul gazelor este plafonat prin lege până la 31 martie 2023. Prețul final plafonat pentru populație este de 0,31 lei/kWh, cu toate taxele incluse. Practic, majorarea va fi de iulie dacă oamenii vor rămâne la Engie pe acest plan tarifar. În lipsa unor măsuri noi însă, după 31 martie 2023 clienții vor plăti prețul de 0,57 lei/kWh fără TVA, respectiv 0,68 lei/kWh, cu TVA.

„Gas Start” este un plan tarifar folosit de mulți clienți Engie, mai precis de cei care de la momentul liberalizării și până acum nu au schimbat nici furnizorul, nici planul tarifar. Legislația prevede că aceia care nu fac nicio alegere vor fi alimentați în continuare de furnizorul lor, în baza ofertei acestuia, în condițiile în care, dacă nu este refuzată explicit, ea este considerată acceptată.

Urmăriți B1TV.ro și pe