Eugen Teodorovici, despre scăderea salariilor din sănătate: Există astfel de situaţii punctuale, au fost situaţii nefericite

Eugen Teodorovici, despre scăderea salariilor din sănătate: Există astfel de situaţii punctuale, au fost situaţii nefericite

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat joi că scăderile salariale din sistemul de sănătate sunt cazuri izolate.

”Există astfel de situaţii punctuale unde au fost situaţii nefericite. (…) Când discutăm însă de un cadru medical dintr-un anume spital, ar fi bine să vedem toţi angajaţii acelui spital. Nu doar un singur caz, ci toţi angajaţii, doctori, asistente. Atunci vom vedea diferenţele care sunt în creştere (..). Dar nu putem să generalizăm şi să spunem că asta e situaţia, de scădere. Cel mai bine vorbim punctual, pentru fiecare caz în parte”, a declarat Teodorovici, în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit HotNews.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susținut miercuri că scăderea salariilor angajaților din sănătate și asistență socială, în luna februarie, s-a produs pentru că luna februarie este mai scurtă decât ianuarie.

În acest context, sindicatele din sănătate au declanşat proteste și amenință că vor intra în grevă generală dacă situația nu va fi rezolvată.