Eurostat: Cei mai mulți ingineri sunt români. Ţara noastră este pe primul loc în UE

Eurostat: Cei mai mulți ingineri sunt români. Ţara noastră este pe primul loc în UE
foto: zf.ro

Cei mai mulți români sunt ingineri, unul din cinci absolvenți de facultate din România a studiat ingineria, ţara noastră având cea mai mare pondere a ingi­nerilor din Uniu­nea Euro­pea­nă.

Conform datelor pu­blicate de Eurostat, ne aflăm pe primul loc în UE la acest capitol, 21,2% din totalul absolvenților au studiat o facultate în domeniul ingineriei, producţiei sau al construcţiilor, informează ZF.

Cei peste 32.500 de ingineri proas­păt absolvenţi (raportaţi la totalul celor 153.500 de absolvenţi de facultate din România din 2014) plasează România pe un loc fruntaş în Uniunea Europeană în funcţie de procentul absolvenţilor cu astfel de spe­cia­lizări, ţara noastră fiind urmată de Austria (unde 20,8% dintre licenţiaţi au terminat o facultate de inginerie, producţie sau construcţii), Finlanda (cu o pondere de 20,5%) şi Germania (20,4%).

Pe ultimele locuri din Uniunea Europeană din acest punct de vedere se află Luxemburg (cu doar 5,6% dintre absolvenţi specializaţi în cele trei arii), Olanda (8,2%), Malta (8,6%) şi Ma­rea Britanie (8,8%), în timp ce în SUA pon­derea este de 6,6% şi Japonia -16,6%.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)