Eveniment dedicat cooperării de afaceri româno-americane, la Camera de Comerț și Industrie Mureș. A participat și Thomas Hanson, atașatul comercial al Ambasadei SUA la București

Eveniment dedicat cooperării de afaceri româno-americane, la Camera de Comerț și Industrie Mureș. A participat și Thomas Hanson, atașatul comercial al Ambasadei SUA la București
Foto: Camera de Comert si Industrie a Romaniei / Facebook

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a inițiat în luna septembrie mai multe întâlniri regionale cu scopul de a discuta oportunitățile de cooperare româno-americane și potențialele oportunități de cooperare în domeniul comercial. Demersul are loc în cooperare cu Secția Comercială a Ambasadei Statelor Unite la București, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două țări
Pe 3 septembrie a avut loc o masă rotundă prilejuită de vizita în România a lui Thomas Hanson, atașatul comercial al Ambasadei SUA la București. 25 de companii au participt la evenimentul ce a avut scopul de a identifica acțiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani și atragerea de parteneriate.

CCIR, eveniment dedicat cooperării de afaceri cu partenerii americani

„Masa rotundă organizată de Camera de Comerț și Industrie Mureș în data de 03.09.2021 a fost prilejuită de vizita Atașatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Thomas Hanson, la Târgu Mureș. Evenimentul, la care au participat 25 de companii interesate de dezvoltarea la nivel internațional a avut drept scop identificarea unor acțiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani și atragerea unor parteneriate în sectoare precum industria extractivă a gazului metan, industria energetică, industria chimică și producția de medicamente, industria de exploatare și prelucrare a lemnului, producția de mobilier și instrumente muzicale, industria alimentară, industria textilă, prelucrarea metalelor, industria de mașini și echipamente, industria electrotehnică și producția de componente auto, IT (software, soluții inteligente), tehnologie și, nu în ultimul rând, sănătate și învățământ”, se arată într-un comunicat al CCIR.

În cadrul evenimentului, Vasile Pop, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș, a realizat o prezentare a potențialului economic și de dezvoltare al județului Mureș. Au mai vorbit reprezentanții autorităților locale, care au prezentat obiectivele și investițiile de interes, cât și Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș.

„Thomas Hanson, Atașatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a prezentat activitatea secției economice a Ambasadei  și  oportunitățile  de cooperare derulate prin intermediul acesteia. Acesta și-a manifestat disponibilitatea de a promova afacerile prezentate în Statele Unite ale Americii, atât direct, cât și prin evenimentele care vor fi organizate în scopul atragerii de investiții în SUA (ex. SELECT USA), în ideea inițierii de parteneriate.

Reprezentanții mediului de afaceri mureșean au avut ocazia sa prezinte fiecare domeniul în care activează și s-au arătat extrem de interesați de concretizarea cooperării româno-americane”, se mai arată în comunicatul CCIR.