Executivul adoptă măsura plății TVA la încasarea facturilor. Aplicarea ar urma să se facă din august

Executivul adoptă măsura plății TVA la încasarea facturilor. Aplicarea ar urma să se facă din august
Foto: emaramures.ro

Guvernul Ponta va impune plata TVA la încasarea facturilor, începând probabil din luna august a acestui an. Măsura a fost discutată duminică seară la Palatul Victoria și anunțată oficial, luni, de premierul Victor Ponta.

Potrivit măsurii, plățile urmează să se facă doar bancă, nu cash, numai la încasarea facturilor. Măsura se aplică firmelor cu o cifră de afaceri mai mică de 500.000 de euro.

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată, dar şi firma care primeşte factura nu va mai putea deduce TVA decât la momentul plăţii.

Victor Ponta a precizat luni că măsura se va aplica imediat după finalizare discuțiilor oficiale. Măsura ar urma să afecteze circa 92% din firmele active.

Citește mai multe despre măsurile economice pe care vrea să le aplice Guvernul Ponta

Ultima oră
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus