Experţii FMI vor efectua o misiune tehnică la sediul ANAF

Experţii FMI vor efectua o misiune tehnică la sediul ANAF
Foto: dcnews.ro

O echipă de experţi ai FMI vor efectua o misiune tehnică la sediul ANAF, în perioada 7-20 aprilie, pentru acordarea serviciilor de asistenţă în ceea ce privește metodele indirecte de control şi creşterea gradului de conformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari. „Misiunea FMI se desfăşoară în conformitate cu angajamentele asumate de Guvern în cuprinsul Scrisorii suplimentare de intenţie agreată cu Fondul la 10 martie. Această misiune are ca scop monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare a FMI, pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2011”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Potrivit instituției, misiunea vizează asigurarea „suportului documentar” pornind de la buna practică internaţională în domeniu necesar elaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectarea persoanelor fizice ce vor fi verificate, elaborarea unui proiect de organizare internă a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale, în cadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesară inspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte de control.

„Sunt foarte mulţumit că am reuşit să conturez această direcţie de control din cadrul ANAF, care va verifica acele persoane fizice care realizează venituri mari sau au averi considerabile şi care nu plătesc statului impozitele aferente. Inspectorii fiscali ai acestei direcţii au beneficiat şi beneficiază în continuare de experienţa unor specialişti precum cei de la FMI. Mi-am propus ca această direcţie să funcţioneze la standarde internaţionale şi de aceea experţii care le vor oferi consultanţă inspectorilor fiscali români provin din ţări unde aceste verificări se fac de zile (sic) şi cu rezultate foarte bune: de la IRS – SUA şi de la Fiscul francez”, a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

La sfârșitul anului 2010, Executivul a decis ca persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate să plătească impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)