Florin Cîțu: Echipa guvernamentală a reuşit performanţa să ofere o perspectivă de economie stabilă/Am livrat ce așteptau românii: o puternică creștere economică și reducerea deficitelor

Florin Cîțu: Echipa guvernamentală a reuşit performanţa să ofere o perspectivă de economie stabilă/Am livrat ce așteptau românii: o puternică creștere economică și reducerea deficitelor

Florin Cîțu a susținut sâmbătă o conferință de presă în care a vorbit despre schimbarea ratingului de ţară al României de la „negativă” la „stabilă”.

„În aceste context dificil în care avem o criză economie la nivel global. România şi echipa guvernamentală a reuşit performanţa să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă de economie stabilă.
Agenţia de rating Moddy’s îmbunătăţeşte perspectiva României de la negativ la stabil şi reconfirma ratingul de ţară… Agentiile de rating își bazează evaluzrea pe faptul că aceasta strategie de cosnolidare fiscala si reducere graduala a deficietului bugetear este una credibila bazata pe masurile pe care le-am luat pana acum si este sustinuta in urmatorii 3 ani de zile.

Evaluările se bazează pe reformele din PNRR și pe politicile credibile. Vreau să mulțumesc echipei guvernamentale, mediului privat care a răspuns la măsurile de criză și le-a implementat rapid, un mediu care și-a arătat potențialul de inovație în vremurile dificile. Antreprenorul roman este un eroul şi rezultatele arată foarte clar că în România mediul privat a răspuns şi a făcut faţă mai bine decât estimau toţi analiştii.

Am livrat cam tot ce așteptau de la noi românii: o puternică creștere economică și reducerea deficitelor.
Agențiile de rating văd perspective stabile. Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor…

Este adevărat, criza din Sănătate nu a fost depășită, ne concentrăm și folosim toate resursele pentru a oferi soluții.

Cel mai important lucru este încrederea investitorilor străini. Mesajul este că în România merită să investești. Perspectiva de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți romanii vor simți şi beneficiile creşterii economici. Înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, că nu ne aşteptăm la derapaje ale inflaţiei sau alte probleme şi crize., a spus Florin Cîțu.

Știre in curs de actualizare

Tags:
Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident