Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)

Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
Foto: Facebook @ Florin Cîțu

Senatorul PNL Florin Cîțu reclamă că „nu știe nimeni care este impactul” proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu și că România ar putea pierde „zeci de miliarde de euro” dacă nu îndeplinește acest jalon din PNRR. „Poate că cineva din Guvern vrea să ascundă lucruri”, a spus fostul premier, marți, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Florin Cîțu, pe B1 TV: Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem jalonul din PNRR privind pensiile de serviciu

Senatorul PNL a povestit un episod de marți din Comisia de buget-finanțe.

„Vă mai dau un exemplu de astăzi foarte ilar pentru România. Am discutat la Comisia de buget-finanțe proiectul de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. La buget-finanțe există doar aviz pentru buget și am întrebat, întrebarea simplă, care este impactul bugetar. Nu știe nimeni care este impactul acestui proiect de lege”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit liberalului, deși jalonul din PNRR prevede foarte clar că trebuie reduse cheltuielile cu pensiile de serviciu, i s-a răspuns cu „nu știm” când a întrebat în ce proporție va fi redusă.

„Păi și cum mergem noi în fața celor de la Comisia Europeană și le spunem că se reduce? Că nu ai nicio dovadă. Eh, asta arată clar capacitatea unor funcționari de a lucra, sau poate că cineva din Guvern vrea să ascundă lucruri. Până la urmă, sunt instituții ale statului care ar trebui să intervină și să spună, băi, nu se poate! Noi pierdem zeci de miliarde de euro. Dacă nu facem acest jalon cu pensiile de serviciu, care deja e depășit, trebuia să fie făcut la finalul anului trecut, nu mai luăm niciun ban – și mai sunt 25 de miliarde de euro de luat. Ne oprim, se oprește aici totul!”, a adăugat Florin Cîțu.

„Acest pentru mine a fost primul semn de întrebare. Nu se poate să treci un proiect de lege prin Guvern… Ministerul Finanțelor spune că nu a fost avizator. Vă dați seama? Un proiect de lege cu impact bugetar care trebuie să reducă cheltuielile cu pensiile, Ministerul Finanțelor nu a fost avizator, deci cumva oamenii vor să se spele pe mâini, nu vor să fie responsabili. Când dăm la o parte totul, acești oameni care decid pentru noi ne privează pe noi de 30 de miliarde de euro, pe care i-am luat la dobândă zero sau granturi, și se duc și se împrumută la dobânzi de 7,5, 7,7, în euro și în dolari”, a mai spus fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe