Florin Cîțu: Provocarea pentru 2021-2024 este să creăm mediul propice pentru investiţii în România

Florin Cîțu: Provocarea pentru 2021-2024 este să creăm mediul propice pentru investiţii în România
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit joi seară, într-o intervenție la B1 TV, despre provocarea pentru anul 2021 – 2024. Aceasta a anunțat că pentruurmătorii ani este necesarăcrearea unui mediu propice pentru investiţii în România şi, după aceea, aducerea românilor înapoi acasă,adăugând că acest lucru nu se poate face cu promisiuni şi mită electorală.

”Provocarea pentru această guvernare este să creămmediul propice pentru a aduce investiţii în România”

”Asta este provocarea pentru această guvernare în perioada 2021 -2024: să creăm acest mediu propice pentru a aduce investiţii în România ca după aceea să-i aducem şi pe români înapoi acasă. Putem să-i aducem pe români acasă, dar nu cu promisiuni că le dăm 20.000 de lei de la buget sau că le dăm 20.000 sau 30.000 de euro dacă vin în ţară. Nu cu astfel de promisiuni. Trebuie să creăm mediul economic, să fie acea efervescenţă în care să-şi dorească să vină să muncească, nu cu acea mită electorală, nu aşa îi aduci în ţară. Să creăm o economie dinamică, ca aceşti oameni să poată să vină într-o economie dinamică”, a spus Cîțu, într-o intervenție la B1 TV.

Ministrula precizat că din datele pe care le deţine numărul contractelor de muncă a crescut în luna septembrie faţă de luna august.

”Am văzut că a declarat doamna ministru al Muncii că în septembrie au fost mai multe contracte, parcă 7.000 în plus faţă de luna august, dacă reţin corect. Sper ca o parte au fost ale românilor care s-au întors din străinătate”, a mai spusFlorin Cîţu.