Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte cereri de plată din partea creditorilor de asigurare ai City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte cereri de plată din partea creditorilor de asigurare ai City Insurance
Inquam Photos / Octav Ganea

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) anunță creditorii că pot trmite cereri de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător.

Anunțul are loc în contextul în care a avut loc publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii.

Urmează ca ASF să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva
asigurătorului. De la acestă dată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului poate formula şi adresa o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător.

FGA va prelua evidenţele complete ale dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile. După preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potenţialilor creditori de asigurare.

Potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 500.000 lei per contract de asigurare.