Fostul director Barclays renunță la bonusuri de 20 milioane lire sterline pe fondul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR

Fostul director Barclays renunță la bonusuri de 20 milioane lire sterline pe fondul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR
Foto: Standard.co.uk

Bob Diamond, fostul director executiv al Barclays, după ce a demisionat săptămâna trecută de la conducerea băncii, a anunțat că renunță la încasarea unor bonusuri de 20 de milioane lire sterline. Diamond a acceptat o plată 2 milioane de lire însă a provocat în continuare indignare, după ce a plecat în mijlocul scandalului privind manipularea dobânzii LIBOR de către banca Barclays, scrie Standard.co.uk.

Biroul britanic de fraudă a început o anchetă în acest scandal al dobânzilor interbancare. ”Domnul Diamond ar trebui să ajute poliția în anchetă, nu să se înfrupte din bonusul de 2 milioane de lire pentru acest eșec”, a declarat liberal-democratul Lord Oakeshott.

Diamond a negat faptul că știa că angajații Barclays înscriau observaţii false pentru ratele de credite interbancare LIBOR.

”În ultimii 16 ani am avut onoarea de a lucra la Barclays. Acțiunile greșite ale câtorva oameni nu ar trebui să distragă atenția de la munca foarte bine prestată zilnic de angajații Barclays pentru clienții din întreaga lume. Sper că decizia mea de a mă retrage și acordul de azi privind remunerația mea vor ajuta la închiderea acestui capitol și va permite Barclays să evolueze și să prospere”, a declarat Bob Diamond.

Diamond păstrează bonusurile și alte plăți din anii precedenți, care reprezintă, din 2005 și până acum, un total de aproximativ 120  milioane lire sterline, dintre care 25 de milioane încasate doar anul trecut.

În prezent, autorităţile din Statele Unite, Europa şi Japonia anchetează zece bănci mari care sunt suspectate că au manipulat dobânda interbancară LIBOR. Britanicii de la Barclays sunt singurii care au recunoscut că au încălcat regulile privind dobânda interbancară și au fost de acord să achite o amendă de aproximativ 360 milioane euro.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)