Gabriela Firea se bagă peste Olguța Vasilescu: Primarul Capitalei dă un nou ajutor social –  1.200 lei/lună pentru familiile monoparentale

Gabriela Firea se bagă peste Olguța Vasilescu: Primarul Capitalei dă un nou ajutor social -  1.200 lei/lună pentru familiile monoparentale

Primarul Capitalei Gabriela Firea vrea să acorde un ajutor lunar pentru familiile monoparentale. Este vorba despre o sumă de până la 1.200 de lei care va fi stabilită în funcție de numărul de copii din fiecare familie, informează HotNews.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi discutat de Consiliul General al Municipiului București pe 31 octombrie, de acest ajutor ar urma să beneficieze fiecare familie monoparentală al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se ajunge până la 200 lei inclusiv, astfel: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii și 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.

În cazul familiilor monoparentale cu venituri medii nete lunare pe membru de familie de peste 201 lei și până la 530 lei inclusiv, ajutorul se va acorda după cum urmează: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii și 800 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.

Potrivit informațiilor cuprinse în expunerea de motive a proiectului, "conform datelor statistice furnizate de către Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector, în anul 2017, trimestrul II, figurau ca și beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei în București un număr de 406 familii”.

Astfel, impactul bugetar al acestei măsuri nu se poate calcula deocamdată pentru că nu se știe câți copii se află în cele 406 familii și ce venituri are fiecare familie.

De altfel, în ultimele luni, primarul Capitalei a propus acordarea mai multor stimulente și ajutoare pentru persoane cu handicap, ajutor de căsătorie și naștere copil al căror impact bugetar se estimează a ajunge la circa 100 de milioane de euro, dacă ajutorul ar fi solicitat de toate persoanele care se încadrează în aceste categorii.

La acestea se adaugă ajutorul de 65 de milioane de lei acordat bisericilor, în 2017, și subvenția la RADET și RATB, de circa 1,1 miliarde lei, acordată pentru toată lumea. Aproximativ jumătate din prețul gigacaloriei pentru abonații RADET și jumătate din biletul RATB este subvenționat de Primăria Capitalei.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)