Gafă a ministrului Dan Șova: În România, TVA-ul este de 19% (VIDEO)

Gafă a ministrului Dan Șova: În România, TVA-ul este de 19% (VIDEO)

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, nu ştie cât este TVA-ul în România. Aflat la audierile comisiei speciale pentru exploatările de la Roşia Montană ministrul le explica membrilor comisiei despre exploatările şi prelucrările aurului, precizând că taxa pe valoare adăugată este de 19 la sută.

Preşedintele comisiei, pesedistul Darius Vâlcov, n-a putut trece peste gafa lui Şova şi l-a corectat, amintindu-i că în România TVA-ul este de 24 la sută. Descumpănit, ministrul Marilor Proiecte a dat vina pe nostalgie.

„În legătură cu BNR nainte să intru în acest proiect şi eu mi-am spus . Între timp, am înţeles că lucrurile sunt puţin mai complicate. Dacă statul român optează pentru primirea cotei care i se cuvine din profit, în loc să primească redevenţă, vrea să primească aur, atunci se dă cantitatea de aur la preţul mediu de pe bursă, plus TVA. Adică dacă iei în natură pierzi 19 la sută că trebuie să ajungi la 6 la sută din valoarea producţiei. Deci pierzi 19 la sută din ceea ce ai lua dacă iei bani”, a spus Dan Șova.

„Vedeţi că nu e 19%. E 24%”, l-a corectat Darius Vâlcov.

„24, da. Îmi cer scuze. Eu tot trăiam cu ideea vremurilor bune, dar trebuie s-o aducem noi la 19”, s-a corectat ministrul Șova.

Gafă a ministrului Dan Șova: Nu știe cât este TVA-ul în România

Embed: