Suntem DEPENDENŢI de ruşi! România a importat de la Gazprom o cantitate IMENSĂ de gaze în primele nouă luni

Suntem DEPENDENŢI de ruşi! România a importat de la Gazprom o cantitate IMENSĂ de gaze în primele nouă luni

România importă din Rusia cantităţi din ce mai mari de gaze. Datele statistice ale Gazprom arată că gigantul rus a exportat spre ţara noastră o cantitate de 917 milioane metri cubi de gaze naturale în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Potrivit Agerpres, aceste date arată o creştere constantă a exporturilor de gaze ale Gazprom spre România în ultimii patru ani, de la 59 milioane metri cubi în primele nouă luni ale anului 2015, la 458 milioane metri cubi în primele nouă luni ale anului 2016, la 690 milioane milioane cubi în 2017 şi la 917 milioane metri cubi în 2018.

România rămâne totuşi unul din cei mai mici clienţi ai Gazprom la nivel regional, fiind devansată de Republica Moldova, care în primele nouă luni ale anului a important de la compania din Rusia o cantitate de 2,017 miliarde metri cubi de gaze naturale, Bulgaria, 2,317 miliarde metri cubi, Slovacia, 3,27 miliarde metri cubi, Cehia, 4,6 miliarde metri cubi, Ungaria, 5,636 miliarde metri cubi sau Polonia, cu importuri de 8,603 miliarde metri cubi în primele nouă luni ale acestui an.

Gazprom, primul producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei.

Tags: