Generali Asigurări a achitat cea mai mare despăgubire din România

Generali Asigurări a achitat cea mai mare despăgubire din România
Foto: generali.ro

Generali Asigurări a achitat suma de 55,25 milioane de lei, în luna martie, pentru acoperirea daunelor provocate de un incediu la complexul comercial Dragonul Roşu, reprezentând cea mai mare despăgubire plătită din istoria asigurărilor din România, scrie Mediafax.

„Confirmăm că am plătit către clientul nostru, Niro Investment, care deţine centrul comercial «Dragonul Roşu», suma de 55,25 milioane de lei, în data de 4 martie 2011. Suma a fost stabilită în urma unui proces de negociere, finalizat pe cale amiabilă, evaluarea daunei fiind realizată de către echipa Generali împreună cu experţi internaţionali în lichidări daune”, a declarat directorul general al Generali România, Marie Kovarova, citată de sursă.

Kavarova a adăugat că deşi este vorba de cea mai mare daună din istoria pieţei de asigurări din România, pentru incendiul produs în luna mai a anului trecut, nu a fost afectată stabilitatea financiară a companiei.

„Suntem un asigurător puternic şi stabil din punct de vedere financiar, fiind reasiguraţi la companii internaţionale de renume, cu standard AA+”, a spus ea.

În plus, asiguratorul a plătit despăgubiri de circa 100.000 de euro chiriaşilor din complexul  Dragonul Roşu, pentru daunele provocate mărfurilor.

Până la incidentul de la Dragonul Roşu, cea mai mare daună achitată de Generali Asigurări a fost de 4,2 milioane de euro, plătită unei fabrici de materiale textile, care a avut afectate stocurile de marfă, echipamentul şi clădirea, în urma unui incendiu, potrivit datelor grupului italian de asigurări.

Generali România are un capital social de 129,45 milioane de lei şi este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurări din lume. Societatea este controlată de Generali Holding Vienna – 83,8%, Astra Asigurări – 16,03% şi alţi acţionari – 0,17%.

În partea a doua a acestui an, Generali va fuziona cu Ardaf sub denumirea Generali România, operaţiune aprobată, în martie, de acţionarii celor două companii.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)