Ambasadorul George Maior salută declarația lui Elon Musk privind perspectivele de intrare a Tesla pe piața românească: Reacția, la câteva zile după un schimb de tweeturi între miliardarul american și Dragoș Stanca 

Ambasadorul George Maior salută declarația lui Elon Musk privind perspectivele de intrare a Tesla pe piața românească: Reacția, la câteva zile după un schimb de tweeturi între miliardarul american și Dragoș Stanca 
Foto: Hepta.ro / Actionpress / Henning Schacht

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a transmis un mesaj prin care salută anunțul făcut de fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, de a intra pe piața din România. Reacția diplomatului vine la câteva zile după ce miliardarul american Elon Musk, patronul companiilor Tesla şi SpaceX, a postat un mesaj pe Twitter în care punea în oglindă steagurile României şi al Republicii Chad (o ţară din Africa), probabil că un banc sec. (Detalii AICI)

În replică, expertul digital media Dragoș Stanca i-a lansat fondatorului Tesla o invitație în România, tweet, la care Elon Musk a răspuns că speră „să deschidă curând în România” o reprezentanţă.

În acest context, ambasadorul României în SUA salută anunțul investitorului american și precizează că George Maior a prezentat, anul trecut, ”unor reprezentanţi ai companiei Tesla măsurile concrete de sprijin pe care România le acordă pentru extinderea utilizării vehiculelor ecologice”.

“«Anunțul fondatorului companiei americane Tesla, Elon Musk privind perspectivele de intrare pe piața românească este o veste excelentă în contextul evoluției foarte bune a relațiilor economice și comerciale dintre România și SUA. Prezența Tesla în România ar confirma atractivitatea pe care o are piața românească pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu. În acest sens, schema generoasă de sprijin financiar pe care o oferă Guvernul României pentru încurajarea automobilelor electrice sau a panourilor foto-voltaice arată avantajele solide pe care le oferă țara noastră», a declarat ambasadorul George Cristian Maior. Amintim faptul că ambasadorul României în SUA, a prezentat anul trecut unor reprezentanţi ai companiei Tesla măsurile concrete de sprijin pe care România le acordă pentru extinderea utilizării vehiculelor ecologice”, se arată în mesajul citat.

Precizăm că reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au transmis, pentru B1.ro, că vor emite o poziție oficială cu privire la acest subiect.

Foto:facebook.com/dragos.stanca

O replică la anunțul ambasadorului român în SUA a venit și din partea antreprenorului Dragoș Stanca.

”Dai un reply la un tweet și, a doua zi, Ambasada României în SUA emite un comunicat oficial. Asta înseamnă să fii influencer, da?

Lăsând gluma la o parte, spre binele nostru, al tuturor, sper din suflet (cu zero ironie) că acest comunicat oficial semnat, totuși, de un om serios – adică fost șef al SRI pentru vreo 9 ani și ambasador în SUA de vreo 4 -, se bazează și pe altceva decât pe un reply politicos, format din 6 cuvinte, la un comentariu semi-glumeț la o postare „for fun” a lui Elon Musk (context, în primul comentariu).

Totuși, Tesla e o companie listată la bursă: știrea că deschide brusc operațiuni directe într-o piață (aflată nu chiar în top priorități, cum e România), poate avea niște consecințe.

Alminteri, povestea asta începe să semene a studiu de caz tip „butterfly effect”: una a postat omul, alta am comentat eu, alta a răspuns el vag/politicos, altceva a interpretat o parte din presă și, la final, hop! -> avem o poziție oficială a unui reprezentant de top al Statului Român.

Sper, repet, că se bazează și pe altceva – și aici mă refer la informații noi, nu la non-știrea veche, de anul trecut, emisă tot de Ambasada României în SUA -, cum că „Tesla a fost invitată să descopere avantajele României” sau de cea mai recentă că s-a deschis posibilitatea de a plasa comenzi ONLINE pentru mașini Tesla si din România (alfel spus „Primim bani și de la români, mulțumim!”).

Altminteri… povestea asta e doar funny (și nu prea). Time will tell”, a scris Dragoș Stanca, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe