George Soros avertizează: Lumea se îndreaptă spre o situaţie pe care nu o poate stăpâni. O aterizare dură este, practic, inevitabilă

George Soros avertizează: Lumea se îndreaptă spre o situaţie pe care nu o poate stăpâni. O aterizare dură este, practic, inevitabilă
Foto: telegraph.co.uk

Lumea se îndreaptă spre o situaţie pe care nu o poate stăpâni, avertizează George Soroş, care atrage atenţia că se repetă situaţia din 2008. În opinia miliardarului american, de această dată, cauza principală a crizei este diferită, fiind vorba despre China și forțele deflaționiste. Situaţia este însă gravă, pentru că se transmite în toată lumea.

Noua criză economică ar putea veni în 2016 din China. O devalorizare a yuanului a creat „presiuni deflaţioniste” asupra restului lumii, spune afaceristul George Soros, care menţionează totodată că pieţele financiare sunt într-o situaţie ce aduce aminte de contextul crizei din 2008.

„Niciunul dintre noi nu a trăit într-un mediu deflaţionist. Ultima dată când am avut o astfel de situaţie a fost în 1930. Noi pur și simplu nu știm cum să gestionăm o astfel de situaţie. Este un mediu diferit. Acum trebuie să-i facem faţă”, susține Soroc, scrie Capital.

În opinia miliardarului american, China poate gestiona această problemă. Chiar şi aşa, neajunsurile Chinei sunt transmise către restul lumii.

„Este grav, iar chinezii au lăsat să treacă prea mult timp pentru a aborda modelul de creştere care trebuia adoptat: investiții, exporturi şi producţie internă. În aceste condiţii, o aterizare dură este, practic, inevitabilă. Ai trei cauze majore. Una dintre ele este China, cealaltă problemă se referă la prețul petrolului și al materiilor prime, iar a treia problemă este devalorizarea competitivă. Le avem pe toate trei”,a explicat George Soros

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)