Angajaţii Electrolux din România, în a 3-a săptămână de grevă. ‘VESTELE ALBASTRE’ din Satu Mare cer 300 de lei în plus la salariu, conducerea refuză

Angajaţii Electrolux din România, în a 3-a săptămână de grevă. 'VESTELE ALBASTRE' din Satu Mare cer 300 de lei în plus la salariu, conducerea refuză
Foto: presasm.ro

Sute de muncitori de la Fabrica din Satu Matu a companiei producătoare de electrocasnice Electrolux au intrat în ce-a de-a treia săptămână de grevă.
Angajaţii solicită 2 lei în plus la ora de muncă, adică 300 de lei lunar, şi se autointitulează „vestele albastre”, după modelul francez, scrie jurnalista Diana oncioiu pe libertatea.ro.

Suntem, totuși, în România. Unde revolta lor ar trebuie să deschidă o discuție, adesea evitată, despre viețile și drepturile celor care trudesc cu brațele în sistemul privat.

Salariul pentru care luptă acum un muncitor de la banda Electrolux și la care ar ajunge, dacă managementul ar accepta revendicarea, este de 2.000 de lei pe lună net. În prezent, angajaţii care lucrează la benzile de montaj primesc 1.700 de lei lunar.

Pe 4 martie, sute de oameni ai fabricii au oprit lucrul.
Pe 16 februarie sindicaliștii de la Electrolux anunțau, în numele muncitorilor reprezentați, greva. La început s-a protestat câte două ore pe zi, în fiecare schimb, în cadrul unor greve de avertisment. Apoi, pe 4 martie sute de muncitori din fabrică au oprit producția și au declarat grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Până miercuri, 13 martie, conducerea filialei Electrolux din Satu Mare a refuzat orice dialog cu greviștii.

Au acceptat însă o discuție, după solicitarea prefectului Satu Mare, Darius Filip. La discuția organizată miercuri, 13 martie, la prefectură, conducerea Electrolux a anunțat că va convoca sindicatul la o întâlnire luni, 18 martie. Până atunci, greva a continuat.

Angajații Electrolux sunt reprezentați de sindicatul Samus, al cărui președinte este Sorin Faur. Potrivit acestuia, în momentul de față sunt în grevă generală 420 de muncitori din cei 700 câți are fabrica.

Muncitorii greviști cer doi lei în plus la ora de muncă, ceea ce ar însemna o creștere a salariului net cu 300 de lei. Conducerea oferă o mărire de 5% și un bonus de prezență de 150 de lei.

Acordarea bonusului de prezență presupune ca angajaţii să nu lipssească nicio zi de la muncă în luna respectivă, nici măcar din motive medicale.

Contractul colectiv de muncă la nivelul fabricii a expirat pe 31 ianuarie 2019.

Pentru a preîntâmpina greva, sindicaliștii și-au prezentat cerințele înainte de expirarea contractului.

Ele au fost însă ignorate de conducerea Electrolux România, susțin reprezentanții muncitorilor.

”Noi până în 31 ianuarie am încercat să găsim o soluție. Nu a existat nicio deschidere”, a declarat Vasile Dârle, secretarul Confederației Sindicale Cartel Alfa, filiala Satu Mare.
Singurul mesaj transmis din partea conducerii a fost „acceptați mărirea de 5% și bonusul de prezență sau la revedere”.

Sindicaliştii spun că un muncitor Electrolux în Polonia câștigă în jur de 600 de euro, la care se mai adaugă un bonus de prezență în jur de 100-150 de euro. În Ungaria salariul se apropie de 500 de euro.

Muncitorul român care lucrează la benzile de montaj câștigă 360 de euro. Muncitorul român care lucrează la presă câștigă 400 de euro.

Cu mărirea cerută, salariile muncitorilor români s-ar apropia de cele din Ungaria, dar tot cele mai mici ar rămâne la nivelul grupului Electrolux în Europa.

În 2013, 2014 și 2015, Electrolux Satu Mare a încheiat exercițiul financiar pe pierdere, una tot mai mare de la an la an, în ciuda creșterii constante a cifrei de afaceri.

În 2016, însă, compania și-a revenit brusc în eficiență contabilă, încheind anul cu un profit net de aproape 12 milioane lei. În 2017, Electrolux a ieșit tot pe plus, cu aproape 8 milioane lei net.

În tot acest timp, salariile muncitorilor mai mult au stagnat, creșterile acoperind minimal doar inflația.

În 2018, muncitorii au obținut o creștere salarială de 5% și creșterea valorii bonurilor de masă de la 12 la 15 lei. Era cea mai mare creștere din în ultimii ani. În mod obișnuit, salariile muncitorilor de la Electrolux se indexează cu inflația, adică 2-3% în majoritatea anilor din urmă. De data asta, însă, muncitorii vor mai mult decât acoperirea inflației.

La un salariu net de 1.700 de lei, o mărire de 5% (precum cea propusă de conducerea Electrolux) înseamnă 85 de lei în plus la salariul net.

Electrolux susține, într-un comunicat de presă, că a propus atât creșterea salariului de bază, cât și un beneficiu adițional sub forma unui bonus de prezență, depășind astfel semnificativ rata inflației din România.

Oferta Electrolux nu e considerată suficientă de muncitorii greviști. Ei vor 2 lei în plus la ora de muncă şi nu au de gând să revină la muncă până când revendicarea nu le va fi aprobată.