Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an, a anunțat Adrian Câciu (VIDEO)

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an, a anunțat Adrian Câciu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a aprobat joi prima rectificare a bugetului de stat din 2022, dar și rectificarea bugetului de asigurări sociale de stat, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, joi, la capătul ședinței de cabinet de la Palatul Victoria.

Despre rectificarea bugetară a vorbit și Consiliul Fiscal, care spune că aceasta operează cu venituri bugetare mari mari cu 9 miliarde de lei decât cele reale și cu cheltuieli subestimate cu 6,2 miliarde lei. Instituția condusă de Daniel Dăianu estimează deficitul bugetar la 7% din PIB, cu mult peste cel asumat de Guvern.

Adrian Câciu a anunțat că Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an

„Astăzi a fost aprobată rectificarea bugetului de stat, prima rectificare din acest an, dar și rectificarea bugetului de asigurări sociale de stat, plecând de la noile rezultate comunicate de Comisia Națională de Prognoză, care estimează o creștere reală de 3,5% în acest an, față de 4,6%, cât a fost la bugetul inițial, și un PIB în valoare nominală la final de an de 1.372,5 miliarde de lei, dar și de rezultatele privind veniturile bugetare pe primele șase luni, precum și analiza execuției bugetare pe primele șase luni la toți ordonatorii de credite și ținând cont de prioritățile pe care le-am asumat ca Guvern pe partea de facilități de sprijin pentru economie și pentru cetățeni”, a declarat ministrul Finanțelor, joi, într-un briefing de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Elevii ruși vor face pregătire militară obligatorie începând din toamnă. Potrivit spionajului britanic, cursul va consta într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână”
09:22 - Atac cu drone asupra unei baze militare din Iran
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021