Guvernul a revizuit în scădere estimarea de venituri obținute din vânzarea imobilelor RA-APPS

Guvernul a revizuit în scădere estimarea de venituri obținute din vânzarea imobilelor RA-APPS
Foto: romanialibera.ro

Licitaţiile organizate de către Guvern pentru vânzarea imobilelor RA-APPS s-au dovedit a fi un eşec total. Guvernul a revizuit în scădere estimarea de venituri din urma acestor tranzacţii, de la 700 de milioane de lei la doar 290 de milioane.

Diferenţa vine în contextul în care regia a lansat din primăvara acestui an mai multe licitaţii deschise, dar  nu a reuşit să vândă aproape nicio proprietate din cauza lipsei de oferte.

Experţii imobiliari evaluau imobilele scoase la vânzare de RA-APPS  la aproape 90 de milioane de euro.  Aceştia recomandau înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor RA-APPS.

Măsura ar fi asigurat  un profit mult mai bun pentru stat şi de asemenea ar fi garantat o transparenţă sporită.

Ultima oră
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei