Guvernul elen a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, cu tăieri de 11,5 miliarde euro

Guvernul elen a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, cu tăieri de 11,5 miliarde euro
Foto: english.rfi.fr

Guvernul grec a aprobat miercuri luarea unor noi măsuri de austeritate, în valoare de 11.5 miliarde de dolari, care vizează anii 2013 și 2014, după ce partenerii minoritari din coaliția de guvernare a renunțat la cererile de a implementa tăierile pe o perioadă mai lungă de timp.

Grecia va avea negocieri legate de aceste tăieri cu o delegație a creditorilor săi internaționali în Atena. Creditorii aceștia trebuie să aprobe pachetul de măsuri de austeritate înainte de a aproba următoarea tranșă de ajutor, în valoare de 173 de miliarde de euro, relatează Wall Street Journal. Fără aceste fonduri, Grecia ar putea rămâne fără lichidități, poate chiar în următoarele săptămâni.

Mai multe detalii despre tăieri vor anunța la sfârșitul lui august, a declarat ministrul grec de Finanțe, Yannis Stournaras.

Deși partenerii din coaliție s-au pus de acord cu privire la liniile mari ale pachetului, cele trei partide trebuie să discute acum despre detaliile măsurilor, care includ tăieri de aproximativ șase miliarde din salarii, pensii și ajutoare de stat.

Ultima oră
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză