Guvernul introduce acciză pe ţigările electronice

Guvernul introduce acciză pe ţigările electronice

Ţigaretele electronice vor fi accizate, începând cu anul viitor, cu o sumă care va creşte anual în raport cu inflaţia,  se arată în proiectul actualizat de Cod Fiscal. Guvernul argumentează această nouă taxă ca fiind o măsură dictată de practicile Uniunii europene.

„Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun şi lichidele cu conţinut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Ţigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european şi discuţiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului”, este anunţat în documentul datat 13 martie, conform Mediafax.

Noua acciză, care va fi aplicată din ianuarie anul viitor, va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care conţine nicotină şi de 384 lei/kilogram pentru tutunul conţinut în produse din tutun încălzit.

Comparativ, pentru ţigările obişnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin tăiat, destinat rulării în ţigarete, şi alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe