Guvernul japonez: Cutremurul are un impact considerabil asupra economiei

Guvernul japonez: Cutremurul are un impact considerabil asupra economiei
Foto: ziar.com

Impactul seismul din Japonia asupra economiei este unul “considerabil”, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului nipon.

“Cutremurul are un impact considerabil asupra activităţilor unui mare număr de sectoare economice”, a declarat oficialul Guvernului, citat de Mediafax.

Seismul cu magnitudinea 9 pe scara Richter şi valurile tsunami au devastate numeroase regiuni din nord-estul Japoniei, care au o contribuţie de 8% din Produsul Intern Brut (PIB) al ţării.

Totodată, regiunea Kanto, care asigură 40% din PIB, a fost afectată de seism, după ce un incendiu a distrus parţial o rafinărie a companiei Cosmo Oil. Din fericire, cea mai mare parte a infrastructurii şi a locuinţelor din zonă a rezistat.

Sectorul nuclear nipon se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie, după explozia petrecută la centrala Fukushima. Din cauza cutremurului, 11 din cele 50 de reactoare ale centralei au fost închise, iar autorităţile au cerut companiilor să reducă consumul energiei electrice.

Cei mai mari producători auto din Japonia – Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi Motors, Suzuki – au anunţat că luni vor suspenda producţia în mai multe regiuni.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)